Hemmy van Reenen

14 juli 2021

in de leeftijd van 55 jaar.

20 Reactie's
 • Liesbeth ten Broek
  23 juli 2021 om 15:04 Beantwoorden

  Dag dag, zei je altijd tegen mij als je wegging naar je werk. Door mij leerde je naar kunst te kijken en samen kozen we diverse kunstwerken uit om in ons huis aan de wand te hangen of neer te zetten. Gingen naar exposities en jij stimuleerde mij om mijn eigen kunst verder te ontwikkelen. 19 jaar waren wij getrouwd. Je werd opa in die tijd, mijn dochter Rosalie hield veel van je. Je diabetes was een groot probleem, je kreeg er allerlei bijwerkingen van. Je ogen, meermalen gelaserd. Je hypo”s waar ik je weer uit redde. Liefde en leed gedeeld..
  Totdat je koos om met Kristin verder door het leven te gaan. Mijn verdriet was groot 12 jaar geleden. Een paar weken geleden was je nog bij mij om wat foto’s etc te brengen, met een fles wijn en wat hapjes erbij. We hebben toen goed gepraat. Dat was heel goed .en ik wenste je ook alle geluk op de wereld toe. En nu ben je er niet meer…….. Dag dag lieve Hemmy.

 • arjeh Kalmann
  23 juli 2021 om 14:28 Beantwoorden

  Ik bewaar louter warme herinneringen aan Hemmy. Teake en Jan hebben prachtig gesproken namens de collega’s.

 • Bärbel Fahrmeir
  23 juli 2021 om 10:13 Beantwoorden

  Vele jaren heeft Hemmy bijna wekelijkse columns geschreven voor Harderwijk Online.
  Als Gudrun kon hij lekker mopperen op dingen die volgens hem niet goed gingen in Harderwijk.
  Praktische dingen meestal, zoals een paaltje op een fietspad.
  Harderwijk Online had geen winstoogmerk dus dat beetje wat er aan winst werd gemaakt aten we jaarlijks samen in een Harderwijks restaurant op.
  Ik ben Hemmy dankbaar dat hij zo lang vrijwillig heeft bijgedragen zonder ooit iets terug te verwachten.
  Dat hij ons nu al moet verlaten is een schok.
  Ik wens zijn o zo geliefde Kristin veel sterkte. Wat heb jij de man blij gemaakt.
  Ook voor zijn familie en vrienden – heel veel sterkte gewenst met dit onverwacht vroege verlies van een mooi markant mens..

 • Eva
  21 juli 2021 om 21:01 Beantwoorden

  Ach dit kan toch niet waar zijn dacht ik toen ik het bericht op FB zag van Kristin. Zoveel herinneringen aan Hemmy ! We waren van hetzelfde jaar en deelden dezelfde ziekte….. nog met hem op de bruiloft geweest van zijn zus in 1988. En 10 jaar geleden nog met mijn broer bij hem gegeten in z’n gezellige huis in Harderwijk. Lieve Hemmy nooit geweten dat je voluit Helmert heette. Maar lieve jongen rust in vrede. Heel veel sterkte voor Kristin, ouders en familie.

 • Marie
  21 juli 2021 om 16:28 Beantwoorden

  Kristine ,
  Het leven is niet gemakkelijk,dat weten we nu al.
  Echt vooral spijtig voor hem ;zo een leergierig persoon.
  Mijn herinnering met hem in de sauna met ons allen in Zweden…Hij had het op 5 minuten bekeken ..
  Spijtig dat jullie het leven tesamen niet meer verder kunnen doen

 • Theo & Yvonne Bouwhuis - De Heus Plein 67
  21 juli 2021 om 13:04 Beantwoorden

  Beste Kees en Wil en verdere familie en vrienden.
  Onze oprechte deelneming met het verlies van jullie zoon, partner, broer, zwager, oom. Veel sterkte en kracht om dit verlies te kunnen verwerken.

  Er is niets dat voorgoed verdwijnt, als men de herinnering bewaart.

  Theo & Yvonne Bouwhuis

 • De Boodt Rik en dr Marianne Houthuys
  21 juli 2021 om 10:01 Beantwoorden

  Beste Kristin,
  eerst kon ik het niet geloven dat Hemmy jouw Hemmy was.
  Ik sprak met hem maar een paar keer, telkens vrij lang en toch te weinig om deze rijke man goed aan te voelen. Dat komt nog wel, later, dacht ik. Want hij boeide mij.
  Het mocht niet zijn. Jij zult het nu moeten doen Kristin: vertel ons wie hij was.
  Rik en Marianne van de MYC
  Rumi: the wound is the place where the light enters you.

 • Frank
  21 juli 2021 om 10:00 Beantwoorden

  Hallo Kristin,
  verstomming en ongeloof bij het lezen van het overlijdensbericht van Emmy. Woorden zijn maar woorden, maar toch wens ik je mijn oprechte medeleven te betuigen. Weet dat we er als BopLok steeds voor je gereed staan.
  Frank

 • Michel Damad
  21 juli 2021 om 09:50 Beantwoorden

  Beste Kristin en familie en vrienden van Hemmy,
  Mijn oprechte medeleven bij het afscheid van Hemmy.
  Herinner mij de fijne gesprekken met Hemmy in Zakinthos. Heel veel sterkte, Michel

 • Peter en Nadine De Ridder-Van Looy
  21 juli 2021 om 08:31 Beantwoorden

  Beste Christine en familie
  Wij vernemen het afscheid van je levenspartner en hopen dat ons medeleven en onze gedachten je kunnen troosten in de naweeën van dit overlijden.
  Het ga je goed!

 • Guy Verelst
  21 juli 2021 om 07:34 Beantwoorden

  Beste Kristin & familie van Hemmy,

  ons oprecht medeleven bij het plots heengaan van Hemmy.
  Veel sterkte om dit te verwerken.
  Anne-Rose & Guy (MYC)

 • Evelyn Wilcox & Pieter Haest
  20 juli 2021 om 20:48 Beantwoorden

  Beste Kristin, heel veel sterkte! bij dit plotse verlies. Evelyn & Pieter, leden van de MYC.

 • Frank Verrips
  20 juli 2021 om 20:03 Beantwoorden

  Mijn oprechte deelneming aan allen die rouwen om het plotselinge overlijden van Hemmy.
  We zijn elkaar tegen gekomen op de HAVO. Hemmy was een intelligent, vriendelijk en humoristisch mens. We hebben talloze keren gebiljart en hadden goede gesprekken.
  Hemmy heeft het leven gevierd, daar kan ik nog veel van leren.
  I hope we’ll meet again!

 • Jan Michels
  20 juli 2021 om 19:27 Beantwoorden

  Via deze weg Kristin, wil ik mijn medeleven betuigen bij het heengaan van je partner, Hemmy.

 • Ria van Delen
  20 juli 2021 om 14:22 Beantwoorden

  Familie van Hemmy gecondoleerd met dit grote verlies we kennen zijn ouders zijn vader zit op koor in Barneveld waar ik ook lid van ben,,heel veel sterkte gewenst .

 • Benedicte De Winter
  20 juli 2021 om 11:16 Beantwoorden

  Lieve Kristin en familie
  wat een droevig nieuws, zo plots, zo vroeg. Namens mezelf en namens heel ons vaardighedenteam wil ik je graag onze oprechte deelneming aanbieden en jullie heel veel sterkte wensen. Mogen de mooie herinneringen een blijvende troost bieden.

 • Guy Hubens
  20 juli 2021 om 10:50 Beantwoorden

  In naam van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen wil ik Kristin, familieleden en vrienden condoleren met het verlies van Hemmy. We hebben hem kunnen ontmoeten tijdens de emeritaatsviering van Kristin en waren onmiddellijk getroffen door zijn vriendelijkheid en hartelijkheid.

 • Andries Schipper
  20 juli 2021 om 10:45 Beantwoorden

  Ik condoleer de geliefde, familie en vrienden met het verlies van Hemmy. Als vader van een van Hemmy’s beste vrienden heb ik hem een aantal keren ontmoet en mee gesproken. Wat een gezellige man was hij! Ik vond het een voorrecht hem gekend te hebben.

 • Esther Gotink
  19 juli 2021 om 05:44 Beantwoorden

  Ik wil de familie en vrienden van Hemmy veel sterke wensen met het overlijden van dit uitzonderlijk prachtige mens.
  Weinigen staan zo onbevangen en onbevooroordeeld in het leven, weinigen kunnen zo intens genieten van muziek en van kunst, van heerlijk eten en van de medemens, als Hemmy dat kon. Ik ga hem vreselijk missen.
  Wij waren collega’s bij het Veluws Dagblad – het was mijn eerste vaste baan. We hebben zoveel plezier gehad op die gekke zolderkamer in Harderwijk die onze redactie heette. Geregeld gingen we lokaal uit eten en vrijdags steevast naar het café.
  Hemmy is de reden dat ik later buitenlandcorrespondent werd, toen ik in Engeland woonde. Het is bepalend geweest voor mijn verdere carrière. Hij liet niet los toen hij de vacature voorbij zag komen; zijn geloof in mij was vele malen groter dan mijn zelfvertrouwen. Mijn werkzame leven werd enorm opgerekt dankzij zijn volharding, die oh zo typisch voor hem was.
  Toen ik bijna tien jaar geleden een complex dubbel rouwverlies leed, kwam hij naar me toe. Hij reed helemaal naar Londen en nam de tijd om me te ondersteunen, me op te vrolijken. Ik wilde weinig ondernemen, maar hij stofte me af en sleepte me mee. We bezochten musea, bouwden een sneeuwpop, wandelden door de parken van Londen, gingen uit eten.
  Dat laatste, uit eten gaan, pakten we weer op na mijn terugkeer in Nederland: ieder jaar bezochten we samen een restaurant met Michelin-ster(ren) of andere accolade. Ik koester die bijzondere avonden met goede wijnen en lange gesprekken. Mijn hart doet pijn nu hij er niet meer is en toch zal hij er altijd zijn. Want iemand als Hemmy laat je niet meer los. Tot ziens, lieve vriend.

 • René Bos
  18 juli 2021 om 18:27 Beantwoorden

  Met grote verslagenheid vernam ik het plotseling overlijden van Hemmy. Op de lagere school hebben we een paar jaar bij elkaar in de klas gezeten omdat ik uit Zoetermeer kwam in 1974. We waren schoolvriendjes en we hebben schik gehad met elkaar. De Sinterklaas viering bij Hemmy thuis en zo’n aardige moeder. We gingen sneeuwballen gooien en vervolgens was de beheerder van een gebouw heel boos en kwam achter ons aan. Hemmy was snel en onverwachts springen we de struiken in en de man liep al tierend rechtdoor. Bij het kasteel in Woerden was het spannend , militairen liepen er maar wij kwamen binnen en de wachters kwamen eraan en wij lagen in de diepe regengoten. Aan het einde zagen we nog een schoonmaakster met een emmertje meter water en ja hoor die werd omver getrapt. Onvergetelijke momenten maar ook gezellig tijden daarnaast. Contacten verwaterde Dior mijn emigratie naar Canada. De laatste 10 jaar regelmatige wat luchtige contacten, hij maakte zich zorgen om zijn suiker en de hypo’s omdat zelf ook al 25 diabeet 1 ben , ken ik het gevoel. Ik ben dankbaar dat ik Hemmy gekend heb en de herinneringen gaan niet meer weg wel zijn vrolijke karakter. René Bos Zoetermeer

Hier kunt u uw condoleance en/of herinnering achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *