Diensten

Zo helpen wij u

In de eerste dagen na het overlijden van een dierbare komt er veel op u af. Naast alle emoties die u ervaart, moet er direct veel geregeld worden. Misschien weet u niet precies wat u moet regelen of mist u het overzicht. Of maakt u zich zorgen over hoe u deze moeilijke periode doorkomt. Ook wilt u op een passende en waardige manier afscheid nemen.

 

Wij gaan u helpen. Wij weten hoe belangrijk het is om in alle rust en ruimte afscheid te nemen van uw dierbare. Daarom ontzorgen wij u vanaf het moment van overlijden tot aan de begrafenis. Behalve een strakke organisatie en heldere communicatie, bieden wij u en uw naasten een luisterend oor. Onder onze begrafenisverzorging vallen onderstaande diensten.

Afscheidsbloemen
Voorbespreking

Heeft u al nagedacht over uw begrafenis of die van uw dierbare en wilt u deze wensen laten vastleggen? In een gratis en vrijblijvend gesprek bespreken we uw wensen en leggen we deze vast in een wilsbeschikking.

Overbrenging

Op een waardige en nette manier verzorgen wij de overbrenging van de overledene vanaf de locatie van overlijden naar de plaats waar de overledene wordt opgebaard.

Grafkisten

Grafkisten zijn er in verschillende vormen, materialen en kleuren. Wij hebben veel modellen van meerdere fabrikanten op voorraad in ons depot. In alle rust en ruimte kunt u een passende kist uitzoeken.

Verzorging

De verzorging en het opbaren van de overledene zijn een belangrijk onderdeel van het afscheid. We vinden het belangrijk dat dit op een manier gebeurt die bij u en uw dierbare past. Onze medewerkers verzorgen de overledene met aandacht en respect. De laatste verzorging kan desgewenst samen met de familie worden uitgevoerd.

Opbaren

Uiteraard is het mogelijk om de overledene in de dagen voor de begrafenis thuis op te baren. Wilt u dit liever niet, of is dit niet mogelijk? In onze opbaarruimte aan de Hugo de Grootlaan 2 in Barneveld bieden wij u de mogelijkheid om in een huiselijke sfeer afscheid te nemen. De familie krijgt een sleutel van de ruimte en kan de overledene zelfstandig bezoeken. De locatie beschikt over een familiekamer, twee opbaarkamers en er kan gebruik worden gemaakt van de koffie- en theevoorzieningen.

Rouwdrukwerk

Wat vindt u belangrijk in het rouwdrukwerk? Rouwbrieven hebben een informatieve functie, maar mogen ook persoonlijk zijn. Wij helpen u bij het vinden van de juiste woorden voor op de rouwbrief. Ook de lay-out passen we aan op uw wensen. Wij verzorgen desgewenst de plaatsing van een overlijdensbericht in de (regionale) krant.

Rouwvervoer

In wat voor voertuig wilt u uw dierbare naar de laatste rustplaats brengen? U heeft de keuze uit een uitgebreid wagenpark; van traditionele zwarte rouw- en volgauto’s tot moderne varianten. Ook een rouwkoets met paarden is mogelijk.

Condoleance

Wij regelen voor u de condoleance, de gelegenheid om de nabestaanden voor of na de begrafenis officieel te condoleren. Indien gewenst kunt u ook gebruik maken van een online condoleanceregister.

Nazorg

Ook in de weken na de begrafenis bieden wij u een luisterend oor. Als u daar behoefte aan heeft, kunnen wij u helpen met een grafmonument en het maken van een dankbetuiging.

Aandacht voor kinderen

Wij vinden het belangrijk om kinderen op hun eigen manier en niveau te betrekken bij het verlies van een dierbare. Juist ook voor hen hebben wij aandacht. Ter ondersteuning van het verlies van een dierbare kunnen wij kinderen voor, tijdens en na de begrafenis hulpmiddelen aanreiken. Denk hierbij aan knuffel-, voorlees- en werkboekjes over rouw en verlies.

Multimedia

Wij bieden u de mogelijkheid om het laatste afscheid van uw dierbare door een afscheidsfotograaf discreet vast te laten leggen. Daarnaast bieden wij u ook mogelijkheden om de afscheidsdienst en/of begrafenis middels film / geluid vast te leggen en indien gewenst live te streamen.

Catering

Wij kunnen voor u o.a. een eenvoudige tot luxe broodmaaltijd verzorgen vóór of na de condoleance of begrafenis. Ook de bediening van de genodigden kunnen wij u uit handen nemen.